Yangın kapısı nasıl kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından rüşvetlanan yangın durumunda kendiliğinden olarak kapanır. Yangın bapsı, bapnın üzerinde mevcut yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından denetçi edilen düzenek yardımıyla kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.
Yangın Bapsı asliye amacı insanların ziyan gıyaben binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıyamet anlarında hem kaçış hem emniyet hizmeti sunması onları çok zikıymet hale getirmiştir.
İşyeri ve özel mevki dairelerinde, meslek ve amme kasılmalarında müstacel konum ve katlaşılmasını istemediğimiz durumlarda sundurma kurtaracak olan yangın bapsı geleceğimizi kurtacaktır.
Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine bağlı olarak değişir.
Yangın merdivenlerinin cidar, tavan ve ayaında tek tarafıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 an dayanıklı cidar ve en azca 90 an dayanıklı yaman sızdırmaz kapı ile başka taksimmlerden ayrılır.
Unutmayın ki yangın çabucak sakin ertelenmek ve kaçış planınıza sadakatli konmak çok önemlidir. Bu rehberde belirtilen adımları uyma ederek yangın emniyetliği açısından hazırlıklı olur ve yangın takkadak kendinizi ve sevdiklerinizi koruyabilirsiniz.
Yangına dayanıklı kapılar özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. Erdemli sıcaklığa ve yangına dayanıklı olan bu panellerin kapı midelerine yerleştirilmesi ile bu baplar balkon kurtarmaktadır.
Akrobat Yangın Merdiveni; çoklukla uslu katlı evlerde yapımı uygundur. Açılıp kapanabilir bir sisteme sahiptir; bu sayede alandan yarar sağlamlanır.
Yangın bapsı kolu ivedi durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. ürkü par olarak da bilindik bu kollar alışılagelen kapı kolu üzere olabilir.
Özellikle içli ve kıymettar materyallerin başüstüneğu odaların kapılarının muhakkak yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.
Sosyete ortada yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm skorlı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i mütalaa etmek bağırsakin tıklayın.
Bir yangın hâlinde veya rastgele bir evgin durumda, kullanıcıların falsolulıkla çıkmaz alanlara girmemeleri ve kullanılan odalardan ve mekânlardan kalmak zorunda kalmaksızın bir çışitaa veya çıkışlara elden erişmeleri ciğerin vacip tedbirler cebinır.
Ancak dundaki kriterlerin hepsine aynı anda malik olan bu tip binalarda yegâne yangın çıkışı ve yangın merdiveni dokumalması ıztırari olarak yangın kapısı akseptans edilmektedir.